Polityka prywatności

 

 PLIKI COOKIES

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji  na urządzenia mobilne, należących do       SE-MI Małgorzata Kwiatkowska.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką.  Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej  przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

1. Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

2. Do czego używamy ciasteczek?
SE-MI Małgorzata Kwiatkowska używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

RODO

Ochrona informacji prywatnych dotyczących użytkowników naszego sklepu jest dla nas bardzo ważna. W związku z tym, abyście Państwo mogli czuć się bezpiecznie, poniżej realizujemy obowiązek  dotyczący przetwarzanych Państwa danych osobowych w związku z Ogólnym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. o Ochronie Danych Osobowych (dalej “RODO”).

1. Kto jest administratorem Państwa danych osobowych ?

Administratorem Państwa danych osobowych jest:

SE-MI Małgorzata Kwiatkowska

Pytania lub uwagi dotyczące ochrony prywatności prosimy kierować na adres:

05-840 Brwinów ul. Biskupicka 25m4

2. Jakie dane osobowe zbieramy ?

Będziemy przetwarzać następujące dane,  jeśli Państwo zgodzą się je udostępnić

1. imię i nazwisko,

2. adres zamieszkania,

3. adres dostawy,

4. nr telefonu,

5. e-mail,

6. historia zakupów

Dodatkowo każdorazowy kontakt z nami za pośrednictwem telefonu, sms lub poczty e-mail wiąże się z  wykorzystaniem podanych wówczas danych w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie lub reklamację.

 

3. Jakie są podstawy prawne przetwarzania Państwa danych osobowych?

RODO pozwala nam przetwarzać Państwa dane:

1. W celu świadczenia usług drogą elektroniczną, w tym w celu obsługi zakupów dokonywanych za pośrednictwem założonego w Sklepie konta oraz w celu prowadzenia i obsługi przez Administratora konta w Sklepie - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy i zgoda na prowadzenie konta przez Administratora (art. 6 ust. 1 lit. b i a RODO), jak i w celu obsługi zakupów dokonywanych bez założenia konta w Sklepie – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

2. W celu obsługi reklamacji - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit b i c RODO),

3. W celach analitycznych i statystycznych – podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora polegający na prowadzeniu analiz aktywności klientów i ich preferencji w celu poprawy jakości usług i funkcjonalności Sklepu dla klientów będących konsumentami (art. 6 ust. 1 lit f RODO),

4. W celu ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi – podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora polegający na ochronie jego praw (art. 6 ust.lit f RODO),

5. W celu wystawienia faktury - podstawą przetwarzania jest wypełnienie obowiązku prawego ciążącego na Administratorze, gdy przepisy prawa wskazują na wymagane dane, które należy zamieścić na fakturze (art. 6 ust. 1 lit c RODO),

6. W celu komunikacji z Użytkownikiem w odpowiedzi na e-mail czy list - podstawą prawną przetwarzania  danych osobowych jest udzielona zgoda lub jest to niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora (art. 6 ust. 1 lit. a i f RODO).

7. W celach marketingowych polegających na przedstawieniu oferty Administratora - podstawą prawną przetwarzania jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

4. Jaki jest cel przetwarzania Państwa  danych osobowych ?

Celem jest zawarcie i realizacja umowy. Dane gromadzone podczas rejestracji lub zakupu są wykorzystane także do śledzenia statusu zamówienia i dokonywania w nim zmian, a także do postępowań reklamacyjnych i dochodzenia ewentualnych roszczeń. Dane będą także przetwarzane na potrzeby wystawienia faktur oraz działań marketingowych, o ile w tym ostatnim przypadku wyrażą Państwo na to odrębna zgodę.

5. Gdzie przechowujemy Państwa dane osobowe ?

Zebrane dane osobowe przechowujemy na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

6. Kto będzie odbiorcą Państwa danych osobowych ?

Dostęp do Państwa danych osobowych będą mieli nasi współpracownicy w zakresie niezbędnym dla realizacji transakcji i wykonania umowy (np. księgowość, kurier). Dane podmiotu pośredniczącego w transakcjach płatniczych wyświetlane są przed dokonaniem transakcji, a podmiot ten zobowiązuje się nie wykorzystywać danych Klientów w żaden inny sposób niż realizacja płatności. Dostęp do danych ma także wsparcie techniczne naszego sklepu. Nigdy nie przekazujemy Państwa danych dalej nieodpłatnie, nie sprzedajemy ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych.

Zastrzegamy sobie prawo ujawnienia wybranych danych właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, o ile wykażą podstawę prawną oraz zgodnie z przepisami  obowiązującego prawa.

7. Przez jaki okres będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe ?

Okres, przez który Państwa dane osobowe będą przechowywane wynosi tyle, ile potrzeba czasu na wykonywanie zawartej umowy, przedawnienie roszczeń wynikających z zawartej umowy lub obrony przed nimi, a także przez okres wymagany przepisami prawa (np. okres przechowywanie faktur), chyba że nasze prawnie uzasadnione interesy będą wymagały dłuższego przetwarzania.

Dane uzyskane w związku z założeniem konta w Sklepie przetwarzane są przez okres prowadzenia konta przez Administratora, jednak nie później niż do czasu zakończenia działania tej usługi, w tym do czasu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, chyba że nasze prawnie uzasadnione interesy będą wymagały dłuższego przetwarzania.

8. Czy można nie podawać danych osobowych ?

Podanie powyższych danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich niepodanie uniemożliwi zawarcie i realizację umowy.

9. Jakie są Państwa prawa ?

W każdym czasie macie Państwo prawo zażądać informacji o tym, które dane osobowe przetwarzamy aby to zrobić należy napisać na adres:          SE-MI MAŁGORZATA KWIATKOWSKA 05-840 BRWINÓW ul.BISKUPICKA 25m4. W każdym czasie przysługuje także prawo sprostowania (poprawiania) danych. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przysługuje Państwu skarga do organu  nadzorczego: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10. Czy macie Państwo prawo cofnąć zgodę, żądać usunięcia lub ograniczenia przetwarzania ?

Macie Państwo prawo żądania od usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, żądania ich przeniesienia, a także do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, chyba że nasze prawnie uzasadnione interesy będą wymagały o przetwarzania, ponieważ na przykład:

1. macie państwo niezakończone postępowanie reklamacyjne,

2. macie Państwo nierealizowane zamówienia,

3. musimy spełnić wymogi księgowe i podatkowe (np. przechowywanie faktur),

4. istnieją roszczenia prawne.

11. Jak chronimy Państwa dane osobowe ?

Nasi współpracownicy zobowiązani są do poufności, a my wdrażamy techniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa, ciągle doskonaląc się w tym zakresie.

12. Czy na podstawie Twoich danych osobowych podejmujemy zautomatyzowane decyzje, w tym oprofilowaniu ?

Tak, podejmujemy decyzje o profilowaniu dla celów statystyki, personalizacji i reklamy.

13. Czy nasza polityka prywatności może ulec zmianie ?

Zastrzegamy sobie prawo zmiany naszej polityki prywatności, bo chcemy doskonalić zasad ochrony  prywatności i stosować się do przepisów prawa.

 

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl